Uzmanlardan Anne ve Babalara Bebek Uyarısı!

Son yıllarda özellikle genç evliliklerde yaşanan bir ciddi düşüş söz konusu olurken bir yandan da genç evliliklerde çocuk sayısı dikkat çekiyor.

Yapılan araştırmalara göre bugüne bugün Türkiye'de her geçen 2 saniyede bir çocuk gözlerini Türkiye'de açarken uzmanlar bunun tam net bir saat olmadığını ancak her gün binlerce bebeğin dünyaya geldiğini ifade ederek anne ve babaların bakım konusunda bir takım eksik bilgi sahibi olduklarını dile getiriyor. Özellikle anne ve baba adaylarının bebeği bir ''dikkat çekme aracı'' olarak görmeye başladıkları zaman bebeğe daha fazla özen gösterdiklerine değinen uzmanlar anne ve babanın maddi durumunun iyi olmaması durumunda çocuk bakımının da daha zor ve daha bilgisizce olduğunu ifade ediyor.

Anne babaların bebek bakımı konusunda doğum öncesi ve sonrasında dikkatli bir eğitim almalarını öneren uzmanlar bu eğitim sayesinde bebek bakımının daha iyi olacağını, bebek bakımı konusunda annelerin özellikle bebeğin karnını doyurma, bebeğin altını açma, bebeğin genel görünüm ve sağlık sorunlarını izleme konusunda devamlı olarak bir kolluk kuvveti gibi hareket ve izleme halinde olmasını öneriyor.

Daha Fazla Haber