Amerika'da Yaşamak Mı Yoksa Türkiye'de Yaşamak Mı?

Amerika'nın yeni Başkanı Trump dolayısı ile son zamanlarda maddi gücü iyi ve Amerikan vatandaşı olmaya yetebilecek kadar güce sahip olan vatandaşlar ''acaba son zamanlarda Türkiye'de mi kalsak? Yoksa Amerika'da mı?'' sorusunu sorarken sizler için durumu açıkladık.

Özellikle son zamanlarda yaşanan siyasi krizler ve AB-BM-AP gibi dünyanın yönetiminin sağlandığı kurumlar tarafından bir takım sorunlar bir çok ülke adına mevcut ve mevcut olmaya devam ediyor. Amerika'da ise yeni Başkan olan Trump'ın Müslüman vatandaşlara yönelik olarak ''hepsini sınır dışı edeceğim'' benzeri sözleri Müslüman vatandaşları korkutmaya devam ederken Türk vatandaşlar ''Amerika'da yaşamak için zaman şu zaman mı?'' sorusunu kendi kendilerine sormaktalar.

Amerika'da Sağlanan Güvenlik, Maddi Güç ve Sebze Fiyatları Sizi Hiç Korkutmasın!

Özellikle doların yükselmesi sonrasında Amerika'ya taşınmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden bir takım ''Amerika'da sebzenin tanesi 5 dolar, yemek çok pahalı'' gibi bir takım saçmalıklar ile karşı karşıya kalıyorlar. Amerika'nın bilindik eyaletlerinden birisi olan New York'ta bile yaşamın son derece rahat olduğunu ifade eden yerli Türk vatandaşları Amerika hakkında vatandaşların sebze fiyatıyla korkutulmasının son derece manidar bir durum olduğunu, Türkiye'de benzin fiyatlarının 5 TL'yi aşarken 1 dolar civarında olduğunu ifade ediyor ve Amerika'da araba fiyatlarının Türkiye'ye oranla %85 oranında daha uygun olduğunu haliyle bunun yanında et ve tavuk fiyatlarının son derece daha ucuz olması dolayısı ile sebze fiyatlarının kendilerini etkilemediğine değiniyor.

Amerika'da yaşayan Türk vatandaşları yaşam şartlarının ilk yıllarda her ne kadar zor olursa olsun Türkiye'de yaşanan güvenlik sorunlarının Amerika'da söz konusu olmadığını her ne kadar kabul edilsin veya edilmesin tüm dünyanın yönetiminin bir nebze Amerika'dan geçtiğini haliyle son yılların en güvenli ülkelerinden olan ve maddi güç konusunda 1. sırada yer alan ülkenin Amerika olduğunu ifade ediyor.

Daha Fazla Haber