Kuzu Eti ve Dana Eti Arasındaki Farklar Neden Doğuyor?

Özellikle kurban bayramlarının en çok sevindiren yüzü olan kurban etleri her ne kadar son senelerde fakir vatandaşa pek fazla yaramasa da yine bir nebze vatandaşların karnının doymasına neden oluyor, ancak vatandaşlar dana ve kuzu eti arasındaki farkları bilmediklerini savunuyor.

Yapılan araştırmalar, son yıllarda hayvancılık sektöründe yaşanan besleme teknikleri ve daha bir çok değişim sonucunda dana ve kuzu eti arasında yaşanan farklar artmaya devam ediyor. Dana etinin daha geç sürede pişmesi dana etinde olan kuyruk yağının son derece az olması bununla beraber dana etinin daha sıkı olması dolayısı ile suyunu hemen bırakmayarak daha geç pişmesi olarak gösteriliyor. Ancak ev hanımları kuzu eti ile dana eti arasındaki en büyük farkın bunun yanında tat olduğunu savunuyor.

Araştırmalar Dana Etinin De Kuzu Etinin De Yararlı Olduğunu Gösteriyor!

Dana eti ve kuzu eti arasında bir takım farkların söz konusu olduğu net olarak biliniyor, bununla beraber kuzu etinde bulunan kuyruk yağının fazla olması dolayısı ile çok fazla tansiyon sorunu yaşamamak adına yağsız dana etinin veya yağsız kuzu etinin tüketilmesinin daha iyi olabilecek olduğunu kırmızı et arasında herhangi bir ayrımın söz konusu olamayacak olduğu gibi her türlü yaş kırmızı etin (kurutulmuş etin yararları farklıdır) faydası olduğunu savunuyor.

Daha Fazla Haber