Erkeklerin Gece Hayatına Önem Vermesinin Nedenleri Nedir?

Erkekler zaman zaman değil 18 yaşına ulaşmalarına kısa bir süre kala gece hayatı ve kadınlar ile daha fazla ilgilenmeye ve onları yakından izlemeye özen gösterirler, bu bilindik ve doğal bir durumdur.

Özellikle gece hayatının son yıllarda Türkiye'de silahlı saldırılar ve benzeri sorunlar dolayısı ile vatandaşları korkuttuğu bilindiği dolayısı ile gençler özellikle genç kesim daha zengin ve daha elit gece hayatı yaşamı noktalarını ve merkezlerini ziyaret ediyor. Özellikle Türkiye'de gece hayatı konusunda bir takım engellerin aşılması ve para konusunda bir takım orta seviye kesimin rahatlıkla gidebildiği barlar ve gece klupleri erkekler tarafından daha fazla tercih ediliyor.

Erkekler Daha Fazla Düşkün.

Amerika'da yapılan araştırmalara göre bar ve +18 yaş ve üzeri yetişkin bireylerin girebileceği gece hayatı merkezleri genel olarak %69 oranla erkekler %31 oranında ise kadınlar tarafından ziyaret ediliyor. Araştırmalara göre erkeklerin bu tür alanlara ilgi göstermesinin nedeni genellikle itibari göstermek, karşıdakine daha fazla ilgi göstermek yerine tek gecelik ilişki yaşama şansının çok yüksek olması gibi temel nedenler gösteriliyor. Uzmanlara göre ise erkeklerin gece klubü gibi mekanları seçmesindeki en büyük nedenlerin arasında alkolün ve karşı cinsten insanların hep birarada olması gösteriliyor.

Daha Fazla Haber