Modaya uymak uğruna sağlığınızdan olmayın

Uzmanlar herkesin yaşamının belli bir bölümünde bel ağrısı çektiğini işaret ediyor.

Kas ve bağ dokusundaki zorlamaların veya gerilmelerin bel ağrısına sebebiyet verebileceğini belirten uzmanlar, yaşam kalitesindeki düşüşün de ağrıları tetikleyebileceğini hatırlatıyor.  Bel ağrısının altında günlük giyim, yatak ve yastık tercihlerinizin de yatabileceğini savunan uzmanlar, hepimizi uyarıyor.

Erkeklere oranla kadınların daha çok omurga sorunlarıyla karşılaştığını kaydeden uzmanlar, bunun altında hem genetik hem de hormonal faktörlerin yattığını işaret ediyor.

 Ayrıca kadınların giyim kuşam tercihlerinin de önemli bir etki yarattığını belirten uzmanlar dikkat edilmesi gereken başlıkları bizlerle paylaştı. 

Omurga sağlığını korumak isteyenlerin omurgasına aşırı yük binmesini engellemeleri gerektiğini ifade eden uzmanlar, yüksek topuklu ayakkabıların da hem ayak anatomisi hem de vücut için problemlerin kapısını araladığını belirtiyor. 

Kadınların topuklu ayakkabı giydiğinde vücudunun kuvvet merkezinin değiştiğini dile getiren uzmanlar, merkezin öne doğru kaydığını bunun da kalça ve omurganın hizasını bozduğunun altını çiziyor. 

Topuklu ayakkabı dışında en büyük problem yaratan şeyin sutyen olduğuna da değinen uzmanlar, çapraz sporcu sutyenlerinin, boyundan bağlı giysilerin, sırt ve boyun sağlığını riske attığını vurguluyor. 

Sürekli oturarak çalışanların ayaklarını yere sağlam basmalarını sağlayacak ayakkabılar giymesini öneren uzmanlar,  cüzdanların arka cepte taşınmaması ve boyna uzun süreli ağır kolyelerin takılmaması gerektiğini işaret ediyor. 

Zarif görünmek adına kadınların sık sık tercih ettiği kalem eteklerin de aslında sağlığı olumsuz etkilediğini paylaşan uzmanlar, hareketi kısıtlayan ve dengeli yürümeyi zorlaştıran bu tercihten vazgeçilmesi gerektiğini öneriyor. 
 

Daha Fazla Haber