Gerdek Gecesi Hakkında Merak Edilenler Nelerdir? - Doğru Gerdek Gecesi İçin Neler Yapılmalıdır?

Gerdek gecesi olarak adlandırılan düğün olduktan sonraki ilk gece hem kadın hem erkek adına hem utangaçlıklar hem de mutluluklar ile dolu bir gece olmasına rağmen bununla beraber cinselliğin başlangıcı olarak adlandırılan bir gece olmuş durumda.

Gerdek gecesinin anlamı yıllardan beridir Türk adetlerinde adlandırılmakta olup yabancılarda pek fazla değer verilmeyen bir gece olarak adlandırılıyor. Ancak bu gecenin çok ciddi bir önemi olmasına rağmen Türk erkekleri ve Türk kadınları yaşayacak oldukları cinsel ilişki dolayısı ile bir korku yaşıyorlar. Ancak uzmanlar gerdek gecesinin herhangi bir korku yaşanacak bir gece olmadığını özellikle erkeklerin kadın ile cinsel ilişki sırasında kadına çok fazla ağırlık yapmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Gerdek Gecesi Kadın İçin Üzücü Olmasın Ancak Erkek İçinde...

Uzmanlar gerdek gecesinin hem erkek hem kadın için iyi bir gece olması adına cinsel ilişkinin eğer ki düğün yorgunluğu var ise sabaha bırakılmasında herhangi bir sakınca olmadığı ancak ilk günlerde yaşanmaması durumunda evlilikte temel bazı cinsel sorunların ve çekincelerin söz konusu olabilecek olduğunu açıkladı. Uzmanlara göre kadınlarda erkeklere son derece yardımcı olması gerekirken kadının kocasına karşı bir takım görevlerini yerine getirmesi ve bundan sonra ömür boyu en azından iyi olduğu sürece aynı kişi ile beraber olacağını bilmesinin gerektiğine değindi.

Daha Fazla Haber