Çocuklar Okula Başladıktan Sonra Kontrol Nasıl Sağlanmalı?

Özellikle son yıllarda artan okul sorunları ve çocukların güvenliğini sağlamak konusunda atılamayan adımlar dolayısı ile anne ve babaların çocuklarını nasıl korumaları gerektiği hakkında bir takım adımlar atıldığı görüldü.

Çocuk sağlığı ve gelişimi ile ilgili uzmanlar anne ve babaların akıllarını her yeni gün karıştırmaya devam ediyorlar, bu durum dolayısı ile anne ve babalar büyük sorunlar yaşarken anne ve babaların çocukları hakkında bir takım kritik soruları da söz konusu olabiliyor. Bu sorular arasında özellikle okula yeni gitmeye başlayan çocuğun nasıl kontrol edilmesi ve bir sorun olduğunda çocuğun bunu anlatması adına neler yapılması gerektiği söz konusu olabiliyor.

Korkmayın, Çekinmeyin Anlatın!

Yapılan araştırmalarda ise çocukların özellikle okulda yaşanan sorunları anne ve babalarına hemen anlatmak için geç kaldıkları görülüyor, uzmanlar ise anne ve babaların bu konuda çocuklarına her türlü sorunu kendilerine anlatması için bir takım önlemler almasını ve bir sorunda eve geldiğinde hemen çocuğun okulda kendisi ile ilgili yaşanan bir sıkıntı mevcut ise kendisine anlatması gerektiğini ifade ediyor. Özellikle çocukların okula ilk gitmeye başladıklarında okulda arkadaşları arasında yaşadıkları kavga ve bir takım utangaçlık durumunun söz konusu olması durumunda çocuğun anne ve babasına bu sorunu direkt anlatması gerektiğinin devamlı olarak çocuğa hatırlatılması gerektiği ifade ediliyor.

Daha Fazla Haber