Erkek Çocukları Ergenliğe Girme Döneminde Babaların Çocukla Konuşmasının Önemi!

Ortalama 12 yaşında tam olarak ergenlik belirtileri başlayan erkek çocukları bu döneme giriş ve sonrasında bir takım sorunlar yaşamaya başlıyorlar.

Özellikle ergenlik dönemine girecek olan çocuklar bir takım yetişkin erkeklerin ve babalarının alışkın oldukları ancak kendilerinin ilk defa karşılaşacak oldukları durumlar karşısında ne yapacaklarını hem kimseye genellikle soramıyor, hemde genellikle babaları ile bu durumları konuşmaktan çekinip derhal internete sarılabiliyorlar veya bu durumu yakın çevresinde açan kişilere sorabiliyorlar.

Cinsel Bölge Temizliği, Cinsel İhtiyaçları Karşılama, Temizliğe Önem Verme ve Karşı Cins Bilgileri Önemli.

Dünyada gelişmiş ülkelerde anne ve babaların çocukları ile devamlı olarak ilgilenmek yerine daha küçük yaşlarda onların bu tür cinsel bilgileri öğrenmesine adına ve gelecekte bu tür sorunlar yaşamamları adına eğitim verilirken Türkiye ve benzeri ülkelerde ise bu tür durumlar 'haram, sakıncalı ve günah' olarak gösteriliyor. Ancak bugüne bugün Müslüman olan ülkeler arasında başta olmak üzere Türkiye'de evlenmeden başkası ile cinsel ilişkiye girme isteği son derece fazla olmuş durumda ve bu konuda özellikle bazı kesimler ve bölgeler dikkat çekiyor.

Bunların yanı sıra konumuza geri dönecek olursak ergen erkek çocuğuna ve kız çocuğuna farklı olmak üzere erkek çocuklarına babaları tarafından eğer ki ergenliğe girdiği anlaşılır ise derhal bu duruma el atılması yerine çocuğun durumunun izlenmesi, eskiye oranla odasının kapısını kilitleyip kilitlemediği, tuvalette çok uzun kalıp kalmadığının değerlendirilmesi sonucunda durumun anlaşılabilir olduğu, bu durum sonucunda eğer ki belirli belirtiler var ise çocuğa özellikle genital bölge temizliği konusunda bir takım doğru bilgiler verilmesi ve erkek çocuğunun gerektiğinde kendisinden yardım istemesinde utanılacak ve çekinecek bir durum olmadığını bilmesi gerektiğinin çocuğa babası tarafından birebir ifade edilmesi gerektiği söylenmekte. 

Uzmanlar bunun yanı sıra erkek çocuğunun kendi cinsel ihtiyacını kendi karşılaması için bir takım önerilerin babası tarafından verilmesi ve yeterince olgunluğa erişene kadar bu şekilde çocuğun kendi ihtiyaçlarını kendisinin karşılamasının söz konusu olabilecek olduğunun bilgisinin aktarılmasını öneriyor. Tabii bunları üstü çok açık söylemek doğru olmadığı gibi çok kapalı söylemekte pek doğru değil.

Daha Fazla Haber