İlk kez düzenlenen YÖKDİL sınavı heyecanı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk kez 5 Mart 2017 Pazar günü düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçları ile birlikte soru ve cevapları da merak konusu oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk kez düzenlenen YÖKDİL sınavı resmen gerçekleştirildi. TSİ 09.30'da başlayan ve 180 dakika süren YÖKDİL sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ise adaylar şimdiden merak etmeye başladılar bile.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) 5 Mart 2017 Pazar tarihinde düzenlendi. YÖK tarihinde ilk kez olarak tertip edilen YÖKDİL sınavı sonrasında ise adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak içerisinde beklemeye aldılar. Peki YÖKDİL 2017 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL 2017 SINAV SONUÇLARI

YÖK tarafından düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçları ile birlikte soru ve cevaplar da merak konusu oldu. YÖKDİL sınavına giren adaylar çoktan seçmeli ve 5 cevap şıkkından oluşan 80 adet soruyu kendilerine verilen 180 dakikalık süre içerisinde cevaplamaya çalıştılar. İlk kez bu sene düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz netlik kazanmadı.

YÖKDİL 2017 sınav sonuçlarının YÖK resmi internet sitesi olan "yokdil.yok.gov.tr" adresi üzerinden açıklanacağı son dakika bilgisi olarak geldi.

YÖKDİL sınavından değerlendirmeler 100 puanlık sisteme göre yapılacak. Yanlış verilen cevapların doğrular üzerinden bir etkinliği olmayacak. Adaylar tek soruya sadece 1 cevap verebilecek ve daha fazla şık işaretleyen adayın sorusu geçersiz sayılacak. YÖKDİL sınavında puan hesaplaması formülü ise [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] olarak kullanılacak.

Daha Fazla Haber