10 yaşındaki minik Arda Adalı'dan acı haber

Bursa'da yaşayan ve tüm Türkiye'nin seferber olduğu 10 yaşındaki lösemi hastası minik Arda Adalı sabaha karşı ABD'de kaldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Türkiye'nin hep bir elden seferber olduğu ve Bursa'da yaşayan 10 yaşındaki lösemi hastası Arda Adalı'dan kötü haber geldi. Toplanan yardımlar sonrasında tedavi için ABD'nin Washington eyaletine giden Arda Adalı sabaha karşı hayatını kaybetti. Bu acı haber sonrasında tüm Türkiye yasa büründü.

Bursa'da daha öncesinde lösemi teşhisi konan 10 yaşında minik Arda Adalı'dan maalesef kötü haber geldi. Ülkemizde başlatılan yardımlar sonrasında toplanan para ile ABD'ye tedaviye giden minik Arda Adalı için herkes seferber olmuştu. Ancak Arda Adalı sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi sonrasında tüm Türkiye gözyaşlarına boğuldu.

Bursa'da yaşayan Suzan ve Erkan Adalı çiftinin iki çocuğundan biri olan 10 yaşındaki Arda Adalı'ya 2014 yılında doktorlar tarafından lösemi teşhisi kondu. Bir anda hayatı alt üst olan minik Arda yaşama tutunmaya çalıştı. Hemen tedaviye başlanan Arda Adalı tekrardan okula başladı. Ancak hastalığı giderek ilerleyen Arda için sonunda ilik nakli gerçekleştirildi. Ancak Arda yapılan kemoterapiye de cevap vermedi.

Aile sonunda mutlu haberi ABD'de buldu. Childrens Hospital'de 455 bin dolar karşılığında Arda Adalı için umut kapısı oldu. Masrafların 1 milyon dolara çıkacağını öğrenen aile resmen yıkıldı. Bursa Valiliği'nde yardımı ile kısa sürede bu para toplandı. Ocak ayında tedavi için ABD'ye giden 10 yaşındaki Arda Adalı'nın durumu iyiye giderken bir anda fenalaştı. Ancak minik Arda'nın sabah karşı ABD'de hayatını kaybettiği haberi geldi.

Daha Fazla Haber