Apocalyptica grubundan Türkiye'deki konserlerine iptal

Dünyaca ünlü müzik toplularından biri olan Apocalyptica grubu son günlerde yaşanan olaylardan sonra 8 Nisan tarihinde Türkiye'de düzenlenecek olan konserlerini iptal ettiklerini duyurdu.

Dünyaca ünlü gruplardan birisi olan ve Plays Metallica by Four Cellos albümü ile piyasayı sallayan Apocalyptica, Türkiye'de vereceği konseri resmen iptal ettiğini duyurdu. Son günlerde özellikle Hollanda ile yaşanan kaos nedeni ile Apocalyptica grubunun bu kararı aldığını ve şu an için Türkiye'nin çokta fazla bir güvenli ülke olmadığını ön plana çıkardı.

8 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da sahne alması beklenen Apocalyptica grubunun vereceği konserini iptal etmesi hayranlarını da oldukça üzdü. Sosyal medya üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yapan Apocalyptica grubu Türk vatandaşlardan özür diledi ve kendilerine hak vermelerinden yana olduklarını kabul etmelerini istedi. Apocalyptica grubu tarafından yapılan açıklamada, "Finlandiya, Almanya, Büyük Britanya gibi sayılı dışişleri bakanlıklarından yapılan resmi uyarıları göz önünde bulundurarak Türkiye'de vereceğimiz konserleri iptal ettik" ifadeleri kullanıldı.

Türkleri çok sevdiklerini de belirten Apocalyptica grubu üyeleri bunun kesinlikle bir siyasi karar olmadığını da altını çizerek belirtti. Ancak çok yakın zamanda yeniden Türkiye'deki hayranlarıyla buluşmanın özlemini çekeceklerini belirten Apocalyptica grubu özellikle İstanbul'un muhteşem bir şehir olduğunu da söylemekten çekinmediler.

Organizasyon sorumları Freebird Agency ve Vera Müzik ise yaptıkları son dakika açıklamasında Apocalyptica grubunu Türkiye'ye gitmeleri konusunda ikna etmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.

Daha Fazla Haber