Yeşilçam'ın "Sultan"ından sinemaya veda

Türk sinemasının unutulmaz yıldızlarından Yeşilçam'ın "Sultan" lakaplı oyuncusu Türkan Şoray artık tamamen kitabına odaklandığını belirtti.

Türk sinemasının sultanı olarak bilinen Türkan Şoray'dan hayranlarını üzecek bir haber geldi. Yeşilçam'ın usta ismi Türkan Şoray artık bundan sonra sinema filmlerinde rol almayacağını ifade etti. Artık dinlenmek için vaktin geldiğini belirten Türkan Şoray geleceği gençlere emanet etti.

Bir zamanların unutulmaz isimlerinden biri olan ve "Sultan" lakabı ile ününe ün katan Yeşilçam'ın yıldızı Türkan Şoray'dan şok edecek bir açıklama geldi. Sinemaya çok kırgın olduğunu ve bu yüzden yazarlığını seçtiğini belirten Türkan Şoray, "Bundan sonra gelecek olan sinema tekliflerine kapalıyım. Artık inzivaya çekilmenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

"SİNEMAM VE BEN"

2. kitabı geçtiğimiz günlerde baskıya giden Türkan Şoray'ın "Sinemam ve Ben" adlı eserinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Türkan Şoray açıklamasında, "Ben sinemaya yıllarını vermiş biriyim. Ama maalesef ki bazı insanlara çok kırgınım. Çok büyük haksızlıklar yapıldı. Sinema sektörü bizim zamanımızdaki gibi değil. Her şey artık çok yerelleşti. Artık sinemayı tamamen bıraktım da diyebiliriz. Sadece kitap yazmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Türkan Şoray, "Yeşilçam döneminde her şey çok güzeldi. İnsanlar daha sıcaktı. Bir takım kişiler kendi dünyasında bazı şovlar yapmaya çalışıyorlar. Herkese eşit davranılmadığına inanıyorum. Bazı diziler var mesela daha 4. bölüme gitmeden hemencecik bitiveriyor. İnsanların emeklerini bir çırpıda siliveriyorlar. Soru dahi sormuyorlar. Bu olaylar sinemamızı çok fazla yıpratıyor" mesajını verdi.

Daha Fazla Haber