İşte diş buğdayı yapmanın detayları

Bebeklerin ilk dişini çıkardığında aileler tarafından düzenlenen diş buğdayı etkinliği nasıl gerçekleştirilir?

Diş hediği veya diş buğdayı aslında eski bir Anadolu geleneğidir.  Ancak anneler tıpkı baby showerlarda olduğu gibi bu özel günü çeşitli güzelliklerle akraba ve dostlarıyla paylaşmak istiyor. 

Yaygın olarak Anadolu topraklarında yapılan yabancılarda da ‘tooth fairy’ olarak adlandırılan diş buğdayı geleneği bebeğin ilk dişi çıktığında yapılan bir şekerleme kutlamasıdır. 

Yeni dişin kutlanmasının yanı sıra diş buğdayının sebeplerinden biri de bebeğin dişlerinin çıkmaya başlamasıyla birlikte huysuzlanan bebeğin annesinin moralini yükseltmektir. 

DİŞ BUĞDAYI’NDA NELER İKRAM EDİLİR?
Öncelikli olarak geleneksel hale gelmiş diş buğdayı şekerlemesi misafirlere ikram ediliyor. Bu şekerleme, 2 su bardağı buğday, 1 su bardağı nohut, yarım su bardağı fındık, yarım su bardağı badem, yarım su bardağı kayısı, 1 tatlı kaşığı tuz ve nardan oluşuyor. 

Aşureye benzeyen bu karışım hazırlandıktan sonra soğuyunca kaselere pay edilerek misafirlere sunuluyor. 

Diş buğdayı şekerlemesinin yanı sıra misafirlere kendinizi yormayacak ikramlıklarda sunabilirsiniz. Son yıllarda diş buğdayı ile ilgili annelerin özendiğini gören şirketler, özel parti konseptleri oluşturup evlerde parti bile vermeye başladı.

Fakat maliyetli olan bu işlere girmeden kendi kendinize güzel bir diş buğdayı eğlencesi hazırlayabilirsiniz. Özellikle internette önceden yapılmış diş buğdayı partilerine göz atmanızda fayda var. 

Bahçeli bir yerde mi yoksa evinizde mi bu etkinliği yapacağınıza karar verdikten sonra akrabalarınızdan ve dostlarınızdan yardım alarak unutulmayacak bir etkinliğe imza atabilirsiniz. Bu özel etkinliğin fotoğraflarını çekmeyi, çeşitli oyunları etkinliğe dahil etmeyi unutmayın.

Daha Fazla Haber