Yeni doğan temizliğinin püf noktaları

yeni bebek sahibi olan anne babaların en çok merak ettikleri soruların arasında bebeğin cilt bakımının yer aldığını işaret ediyor.

Yeni doğan bebeklerin cildinin çok yumuşak ve hassas olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu yüzden bebeklerin rutin cilt bakımının çok önemli olduğunu vurguluyor. 

Bebeğiniz için kullanacağınız bakım ürünlerinin parfümsüz, kokusuz, boya ve zararlı kimyasalları içermediğine emin olmanız gerektiğinin altını çizen uzmanlar, yeni doğan bebeklere cilt bakımı yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de bizlerle paylaştı. 

BEBEĞİN TEMİZLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ
Anne ve babaların bebeklerini kucaklarını aldıkları andan itibaren üzerlerinde mumsu bir tabaka olduğunu fark edeceklerini belirten uzmanlar, bu tabakayı kaldırmak gerektiğinin üzerinde duruyor. 

Bebeği yıkadıkça bu mumsu tabakanın çıkacağını savunan uzmanlar, bebeklerin boğumlu bir vücut yapısına sahip olduğu için boğumlar arasında oluşan kirlerin enfeksiyona neden olabileceğini de hatırlatıyor. Bu nedenle boğumların arasının her gün temizlenmesi gerektiğini paylaşan uzmanlar, halk arasında konak denilen atılamayan deri birikimlerine karşı da uyarıyor. Konakların nemlendirici şampuan ve krem kullanarak çıkmasının beklenmesi gerektiğini dile getiren uzmanlar, bebeklerin doğuştan kuru bir ciltle doğduklarını bu nedenle de nemlendirici kullanılmasının şart olduğunu paylaşıyor. 

Bebeklerin idrar ve kakalarının uzun süre ciltlerine temasının mantar ve pişiklere yol açabileceğinin üzerinde de duran uzmanlar, bu nedenle bebeğin sık sık altının değiştirilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Ebeveynlerin bebeklerinin cildinin hassas olduğunu unutmadan hareket etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bebek çamaşırlarının bebeklere özel sabunlarla yıkanması gerektiğini de kaydediyor. 
 

Daha Fazla Haber