MR Nedir? Manyetik Rezonans Görüntüleme Nasıl Çekilir?

MR olarak bilinen ve açılımı manyetik rezonans görüntüleme olarak adlandırılan görüntüleme teknolojileri dünyada sıklıklı kullanılıyor.

MR Nedir? Manyetik Rezonans Görüntüleme Nasıl Çekilir?

MR olarak bilinen ve açılımı manyetik rezonans görüntüleme olarak adlandırılan görüntüleme teknolojileri dünyada sıklıklı kullanılıyor.

22 Ocak 2017 Pazar 15:42
780 Okunma
MR Nedir? Manyetik Rezonans Görüntüleme Nasıl Çekilir?

Türkiye'de her 1000 kişi başına 120 kişinin her yıl çekildiği MR maalesef boş yere kullanılmasının arkasında yatan taşeron firmalar dolayısı ile devlete ek olarak milyonlarca dolarlık maliyetler yüklemeye devam ederken bununla beraber insan sağlığına da bugüne kadar açıklanmayan ancak açıklanmasa da manyetik alan dolayısı ile zarar veren bir yapıya sahip. Hastalıkların teşhisinde sürekli olarak kullanılan ve herhangi bir şekilde radyasyon içermemesine rağmen yaklaşık olarak 15 ila 75 dakika arasında yapılan bazen 150 dakikalara varan görüntüleme sonucunda hastanın tüm hastalıkları teşhis edilirken özellikle bu hastalıkların tedavisi manyetik rezonans görüntüleme sayesinde daha da kısalıyor ve daha erken teşhis edilebiliyor.

MR Çektirmek Zor Mu?

MRI yada MR olarak adlandırılan manyetik rezonans görüntüleme insanların içini dünyanın yaklaşık olarak 25.000 katı kadar manyetik alan gücünü kontrollü bir şekilde sistem ve makina altına alarak hastanın içerisinden dışarısına her türlü alanlarını tarıyor ve bunun sonucunda bilgisayar sistemleri üzerinde hastanın olası hastalıklarının belirlenmesinde etkin rol oynuyor. MR cihazı hastalıkları tam olarak bir doktor olmadan teşhis etmiyor ancak insan vücudunda olan ancak olmaması gereken alanları rahatlıkla göstermeye yaradığından ötürü hastalıkları teşhis etmede sıklıkla kullanılıyor. MR çekilmek için herhangi bir manyetik cihaz olmayan ki buna kredi kartı, cep telefonu ve kulaklık gibi metal ürünler dahil kapalı bir odada arkası açık ancak üstü ve yanları kapalı bir manyetik rezonans görüntüleme cihazına giriyorsunuz, bunun sonucunda cihazın içerisinde eğer ki baş kısmı çekilecek ise ve baş kısım cihazın içerisine giriyor ise kafanıza çok yüksek ses ve aşırı manyetik alan dolayısı ile koruma cihazı konuyor ve gözleriniz korunuyor, bunun sonucunda ise hastanın MR çekimi başlatılıyor, eğer ki teşhis adına gerekli bir ilaç var ise cihaz durdurulmadan hastaya ani olarak damardan iğne veriliyor ve çekim devam ediyor, bunun sonucunda ise çekim tamamlanıp cihaz hastayı taradıktan sonra içerisinden çıkarılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
<strong>Dikkat!</strong> Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.