Amasya'da Boğaz Ortaokulu'nun 6. sınıf öğrencileri, Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı programını ziyaret ederek, kendi oyuncaklarını keçelerden tasarlama fırsatı buldular.
Etkinlik nasıl gerçekleştirildi?
Etkinlik, Amasya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Boğaz Ortaokulu'nun altıncı sınıf öğrencileri, öğretmenleri Hicran Gökat eşliğinde Genç Kızılay Kulübü organizasyonu ile üniversiteyi ziyaret etti. Bu etkinlik, öğrencilerin mesleki eğitime olan ilgilerini artırmayı hedefliyordu.
Öğrenciler, etkinlik süresince Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı'nın laboratuvarlarını gezerek, akademisyenlerden tasarım ve dikiş süreçleri hakkında bilgi aldılar. Bu sayede, moda tasarımına dair pratik bilgiler edindiler.
Öğrencilerin deneyimleri nelerdi?
Uygulamalı alanları yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler, mesleki eğitime dair merak ettikleri sorulara yanıt buldular. Bu deneyim, onlara sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda pratik beceriler kazandırdı.
Etkinlik sonunda, öğrencilere hediye edilen keçelerle kendi oyuncaklarını dikip tasarlama imkanı tanındı. Bu süreç, öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve yeni beceriler öğrenmelerine olanak sağladı.
Etkinliğin önemi nedir?
Bu tür etkinlikler, öğrencilerin mesleki alanlara olan ilgilerini artırmakta ve onlara pratik deneyimler sunmaktadır. Amasya Üniversitesi'nin düzenlediği bu etkinlik, öğrencilerin gelecekteki kariyer hedeflerine yönelik önemli bir adım olmuştur.
Öğrenciler, hem eğlenceli hem de öğretici bir gün geçirdiler. Bu tür organizasyonların, genç bireylerin kariyer gelişimlerine katkı sağladığı açıktır.