Ankara Capital of Fashion (COF’26), 11–13 Şubat tarihleri arasında dördüncü kez kapılarını açarak, Başkent’i moda ve hazır giyim sektörünün önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor. Bu etkinlik, sektördeki paydaşları bir araya getirerek yeni iş birlikleri ve ticari fırsatlar oluşturmayı amaçlıyor.
Etkinlik, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) katkılarıyla düzenlenmekte olup, moda ve hazır giyim alanında önemli bir buluşma platformu olarak öne çıkıyor. Ankara Hazır Giyim ve Moda Günleri, bu yıl ATO Congresium’da gerçekleştirilecek ve birçok katılımcıyı ağırlayacak.
Ankara’nın Moda Sektöründeki Hedefleri Neler?
Ekonomik potansiyeli ve kültürel birikimiyle dikkat çeken Ankara, bu organizasyon sayesinde moda sektöründe bölgesel bir cazibe merkezi olmayı amaçlıyor. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) öncülüğünde düzenlenen etkinlik, üretici, marka, alıcı ve tasarımcıları bir araya getirerek sektördeki iş birliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.
Bu buluşma, katılımcılara yeni ihracat fırsatları sunarken, aynı zamanda sektördeki gelişmelere de katkı sağlamayı amaçlıyor. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bu etkinliğin sektördeki önemini vurgulayarak, Başkent’in moda ve hazır giyim alanındaki potansiyelinin büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti.
Türk Modası Dünya Sahnesine Nasıl Taşınacak?
Baran, hazır giyim ve tekstil sektörünün ekonominin önemli bir parçası olduğunu belirterek, Ankara’nın güçlü üretim altyapısı ve tasarım yetenekleri ile bu alanda öne çıktığını söyledi. Ayrıca, bu potansiyelin daha görünür ve sürdürülebilir hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.
Baran, “Ankara Hazır Giyim ve Moda Günleri ile bu gücü daha iyi anlatmayı ve Türk moda sektörünü dünya modasına yön verecek bir noktaya taşımayı hedefliyoruz” dedi. Ankara’nın moda, tekstil ve hazır giyim alanındaki birikiminin uzun yıllara dayandığını vurgulayan Baran, kentin önemli bir üretim kapasitesine ve markalaşma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.
ATO’nun Sektöre Desteği Ne Şekilde Devam Ediyor?
Gürsel Baran, ATO’nun hazır giyim ve tekstil sektörünü temsil eden meslek komiteleri aracılığıyla sektörel desteğini sürdürdüğünü hatırlattı. ATO, sektörün gelişimine katkı sunan her türlü çalışmanın içinde olmaya devam edeceğini ifade etti.
Bu tür organizasyonların, Ankara’nın sektördeki gücünü daha görünür kılmak açısından büyük önem taşıdığını belirten Baran, Ankara’nın moda ve hazır giyim alanındaki potansiyelinin uluslararası düzeyde tanıtılması gerektiğini vurguladı.